Fullt hus for å se ny elbilmodell

EKSLUSIV FORHÅNDSVISNING: Mer enn to måneder før den offisielle lanseringen av nye Nissan Leaf i Norge, kunne kundene ta den nye bilen i nærmere øyesyn under forhåndsvisningen hos Witro Bil i Fossegrenda.

Interessen for å se nye Nissan Leaf var stor da bilen ble vist frem i Trondheim i slutten av oktober. Bilen blir leveringsklar på det norske markedet i mars 2018.

Av Renate Brødreskift
– Det har vært fullt hus og stormende jubel. En fantastisk respons, sier administrerende direktør ved Witro Bil, Geir Holum.
Fredag 27. oktober og lørdag 28. oktober arrangerte Nissan-forhandleren i Fossegrenda en eksklusiv forhåndsvisning av nye Nissan Leaf, som er andre generasjon av den første Nissan Leaf, som ble lansert i 2011.

FORMIDABELT FORHÅNDSSALG: Geir Holum ved Witro Bil i Fossegrenda er strålende fornøyd med forhåndssalget av nye Nissan Leaf. Hittil har forhandleren solgt rundt 200 biler av den nye elbilmodellen.

Ikke overrasket
Allerede før åpningstid fredag morgen stod de første elbilentusiastene utenfor forhandleren for å ta elbilnyheten nærmere i øyesyn. Holum melder om at ordrebunken nærmer seg 200 kontrakter, og det uten at noen har fått prøvekjøre bilen enda, da bilen blir offisielt lansert i Norge i januar 2018. På landsbasis er det solgt over 2000 biler av nye Nissan Leaf. Holum er ikke overrasket over det gode forhåndssalget.
– Nissan er verdens ledende elbilprodusent, og Leaf har blitt utrolig populær i Norge. Den første Leaf’en har vært på markedet i seks år, og i dag er det over 3000 Leaf-eiere i Trondheim. Fornøyde Leaf-kunder er våre beste ambassadører, og mange har kommet tilbake med venner, familie eller naboer for å kjøpe elbil, sier han.

Lengre rekkevidde
Nye Nissan Leaf har kraftigere motor og større batteri enn forgjengeren. Bilen kommer med et batteri på 40 kWt, noe som gir en rekkevidde på inntil 378 kilometer etter NEDC (New European Driving Cyclus)-normen. Designet er helt nytt, både utvendig og innvendig, og bilen er fullpakket med smart teknologi som skal gi en tryggere og mer komfortabel kjøring. Holum trekker frem bilens bagasjerom på 435 liter, som er klassens største. Levert i Trondheim kommer bilen med en startpris på 293 900 kroner.
Bil nummer en
– Nissan Leaf har forbedret seg på alle områder. Det er jo en rivende utvikling på alle elbiler, spesielt når det gjelder rekkevidde og batteri. Tidligere var det slik at man kjøpte elbil som en bil nummer to. Til dels er det enkelte som fortsatt gjør det, men det er flere som bruker den som nummer én-bil. Den eneste begrensningen er jo rekkevidden, men vi ser at i den daglige kjøringen er elbil den foretrukne bilen, sier Holum.

Norges mest solgte
Nissan Leaf har vært nordmenns elbil-favoritt siden den ble lansert i 2011,med over 32 000 biler på norske veier. Bilen er også verdens mest kjøpte elbil, med over 300 000 biler verden over. Holum er skråsikker på at nye Nissan Leaf vil bli Norges mest solgte elbil i 2018.
– Det er jeg ikke i tvil om. Fortsetter salget som nå, ser jeg ingen begrensninger. Jeg tror vi kommer til å selge så mange biler som vi får tatt inn, og her fra Fossegrenda regner vi med å selge i hvert fall fem-seks hundre elbiler i 2018. Aksepten for elbiler har blitt mye større, og over 20 prosent av nye biler som selges i Norge er elbiler, sier han. Nissan har lovet å prioritere det norske markedet, og Holum sier de forventer å være leveringsdyktige gjennom hele neste år.

ANDRE GENERASJON: Nye Nissan Leaf er større og lengre enn forgjengeren, og har klassens største bagasjerom på 435 liter.

12 nye biler innen 2022
Holum peker på at vi er inne i et paradigmeskifte, der man beveger seg fra dieselbiler til nullutslippsbiler. Når det gjelder Nissan, har bilprodusenten sagt at de innen 2022 skal lansere 12 helt nye elbilmodeller. Enn så lenge holder Nissan kortene tett til brystet, men Holum sier det er sannsynlig at det vil være større biler med firehjulstrekk blant disse. Han viser bilutstillingen i Tokyo nylig der Nissan viste frem konseptbilen Nissan IMx – en helelektrisk crossover med en rekkevidde på over 600 kilometer.
– Nissan har sagt at de skal fortsette å være ledende på elbil, og nå har jo hele bilindustrien tatt inn over seg at fremtiden er elektrisk. Det kommer til å bli et enormt utvalg av elbiler fremover, sier Holum.