Inviterer til historisk konsert på Ringve Musikkmuseum

Catharina Hermine Kølle, ca. 1820.

Catharina Hermine Kølle, ca. 1820.

“Toner ved et tideverv” – Søndag 20. november kl. 18.

Baryton Trond Halstein Moe har en sterk tilknytning både til Trondheim og Ringve Musikkmuseum, og det må kunne kalles en begivenhet når han nå gjester byen med en helt spesiell konsertforestilling inspirert av utstillingen I grevinnens tid og 200-årsjubilanten Trøndelag teaters Gamle scene. Sammen med sangerkollega og bror Knut Jørgen Moe, den kjente sopranen Birgitte Christensen og Ivar Anton Waagaard på klaver byr Trond Halstein Moe publikum på glimt av en festlig og levende periode i byens historie.

Lystgårdsliv og teaterscene
Forestillingens første akt foregår i selskapelig atmosfære på lystgården Rotvold på slutten av 1700-tallet, hvor grev og grevinne von Schmettow er vertskap. Greveparet var kjent for sine storslagne fester som rommet teaterforestillinger, musikk og dans, og de opptrådte begge to for familie og omgangskrets blant byens øvre sosiale sjikt. Denne delen av forestillingen byr på gjester og musikk fra perioden 1770 til 1800.

Andre akt foregår i 1829, på det nybygde Trondhjems Theater (Trøndelag teaters Gamle scene). Her diskuterer skuespillerinne Maren Drejer fra Det forenede dramatiske Selskab og den nyankomne teaterleder Johan Conrad Huusher teatrets repertoar og fremtid. Huushers trupp var det første profesjonelle tilreisende teaterkompani som etablerte seg i Trondhjem og innledet dermed en ny æra i byens teaterhistorie. Denne delen av forestillingen fremføres musikk som har vært eller kan ha vært fremført i Trondheim i perioden 1800–1840.

Trond Halstein Moe tilbake på Ringve Musikkmuseum
Trond Halstein Moe er født i Trondheim og utdannet ved Universitetet i Trondheim og Norges Musikkhøgskole. Som solist ved Operaen har han bl.a. gjort stor suksess som Figaro i Barberen i Sevilla, tittelrollen i Rigoletto, Greven i Figaros Bryllup, tittelrollen i urframføringen av Olav Tryggvason, Sharpless i Madama Butterfly og Taleren i Tryllefløyten. Han har flere ganger gjestet hjembyen Trondheim og Ringve Musikkmuseum. Ikke minst vil nok mange huske ham i tittelrollen i Figaros bryllup på Ringve i 1976, med storebror Knut Jørgen i rollen som Grev Almaviva.

Hva:
Konsertforestillingen Toner ved et tideverv

Når:
Søndag 20. november kl. 18.

Medvirkende:
Birgitte Christenen: Sang
Knut Jørgen Moe: Forteller og sang.
Trond Halstein Moe: Sang
Ivar Anton Waagaard: Klaver

Mer informasjon: www.ringve.no

Arrangementet på facebook