Hyundai Ioniq electric: Årets bil 2017

Sporty design: Hyundai Ioniq electric har et sporty og moderne design. Det er lagt vekt på at bilen skal ha minst mulig luftmotstand.

Hyundai Ioniq har høstet mange godord siden den ble lansert i 2016. Den ble kåret til Årest Bil 2017.

Av Eilif Berge

Juryleder i Årets Bil og ansvarlig redaktør for motorredaksjonen i Aller Media, Espen Stensrud, uttalte på Din Side at Ioniq er en meget verdig vinner, og at bilen scorer høyt på kriteriene som juryen legger til grunn; totalopplevelse, utstyr og gunstig pris.

Kan velge mellom 3 driv-linjer
Ioniq leveres med tre forskjellige drivlinjer. Hybrid, ladbar hybrid og ren el-bil. Vi prøvekjørte den med ren elektrisk drivlinje. Rekkevidden på denne er oppgitt til 280 km. Ladetid på hurtiglader er litt i overkant av 20 minutter (lades opp til 80 %). Ved hjemmelading over vanlig strømkurs må man beregne 10-12 timer. Ved 32 A kurs tar det ca 4 timer.

Prisgunstig
Prisen på kr 265 000 er absolutt konkurransedyktig med de mer etablerte el-bilene som Nissan Leaf, Kia Soul og VW Golf. Bilen er topp utstyrt, har et sporty design, og er behagelig å kjøre.

Åtte års garanti
Batteriet garanteres i åtte år eller 200 000 km. Hyundai Ioniq electric er utstyrt med et Litihium-ion-polymer batteri på 28 kWh. Den elektriske motoren er på 120 hk.

Salgsansvarlig Asgeir Bøgeberg hos Okkenhaug Bil AS i Trondheim er meget godt fornøyd med å ha Ioniq i sin Hyundai-portefølje.

– Dette er en bil som har fått positiv oppmerksomhet også hos yngre kjøpergrupper kan han fortelle. Vi har solgt veldig bra med biler allerede, og har stor tro på at det blir mange Hyundai Ioniq å se på de trønderske veiene, avslutter han.

Forhandler i Trondheim:
Okkenhaug Bil AS
Tlf: 73 80 40 00
www.okkenhaug.no
Bilmerke: Subaru, Hyundai

Romslig: Bilen virker romslig og praktisk innredet.

Godt utstyrt: Oversiktlig interiør og godt utstyrt bil som er lett å betjene.

God skjerm: All nødvendig informasjon er lett tilgjengelig på skjermen.Hvor nærmeste ladestasjon er, hvor langt du kan kjøre med batteriet etc.