Nye Nissan Leaf er allerede en salgsuksess

Hittil i år er Nissan Leaf en bestselger.

Forhandleren Witro Bil leverte i mars 166 nye Leaf fra sine avdelinger i Trondheim og Stjørdal. – Det eventyrlige gode salget ser ut til å fortsette i april, sier Geir Hollum hos Witro Bil AS. Leaf utgjør alene bortimot en tredjedel av alle registrerte elbiler i Trondheim i april.

Eventyrlig salg
De første leveringene av nye LEAF startet i februar i år. -Mars var første hele leveringsmåned hvor vi leverte 166 nye LEAF totalt ved våre avdelinger i Trondheim og Stjørdal. Aldri noen sinne har vi levert flere biler i løpet av en måned, sier Hollum. LEAF er både Trondheims og Norges suverent mest kjøpte bilmodell hittil i 2018. -Vi har en ordrebank på over 400 biler som skal leveres fortløpende de nærmeste månedene. Etterspørselen etter nye LEAF er enorm, men leveringsvolumet for året totalt sett vil være avhengig av hvor mange biler vi får tildelt fra Nissan-fabrikken. Nissan har dokumentert en vesentlig bedre leveringsevne enn andre elbilprodusenter, og bestiller du LEAF nå snakker levering senest i september, sier Hollum.

Nytt Design
Den nye utgaven av Leaf har fått et mer moderne design. I tillegg er den større og har ikke minst fått bedre plass i bagasjerommet. I bilen finner du alt av moderne teknologi. Førsteinntrykket av bilen er totalt sett veldig positivt. En drøm å kjøre.

Smart utstyr
En av nyhetene er e-pedal. Det betyr at du klarer deg med bare en pedal som fungerer som både gass og brems. Propilot som holder oversikt over plassering i kjørefelt og holder trygg avstand til bilen foran. Andre sikkerhetssystemer du finner er blindsonevarsling, intelligent nødbremsing, filskiftevarsling og automatisk lysjustering. Bilen er dessuten utstyrt med automatisk parkeringshjelp som gjør det enkelt å parkere bilen. Den takler både lukeparkering og parallellparkering så lett som bare det. Det er bare å stille seg opp, holde inn knappen og vente til den er ferdig parkert.

Innvendig
Sittekomforten i bilen er behagelig. Fra førerposisjon har man god oversikt på det meste. På den store og godt plassert infoskjermen får du tilgang på all tenkelig informasjon om bilen og dens utstyr. I tillegg er bilen utstyrt med muligheten for virtuell 360 grader fugleperspektiv av områdene rundt bilen. Bagasjerommet er på 435 liter. Baksetene er nedfellbare med 40/60 deling.

Et fornuftig valg
Nissan Leaf kom med en helelektrisk bil på det norske markedet allerede i 2010. Siden den gang har mye skjedd, og antall helelektriske biler har økt jevnt. Fortsatt snakkes det mye om rekkevidde. Den nye Leaf er oppgitt til å ha en rekkevidde på 378 km. I praksis avhenger dette av årstid, kjørestil og last. Bor du i Trondheims-området og kjører de fleste km til og fra jobb holder dette godt. Selv om weekendturene går til øyriket eller til fjells i midt-norge er en rekkevidde på +/- 300 km godt nok. Og da står man stort sett bare igjen med å mangle en hengerkrok, vil enkelte hevde. Totalt sett fremstår Nissan Leaf etter vår mening som et veldig godt kjøp, med en startpris på kr 245 900,-.