15 år med Bilsenteret

VELKOMMEN Her er staben som ønsker kundene velkommen til Bilsenteret Heimdal på hjørnet av Industriveien og Lundemobakken. Fra venstre Kim Morten Reitan, Helge Rømma, Tommy Langørgen, Magnus Kvithyll, Siw Rødsjø, Petter Staven, Ståle Langørgen og Marius Langørgen.

Bilsenteret Heimdal og Bilsenteret Fossegrenda er en av byens største innen verksted, bilstell og service.

Av: Elise Gull Askim

Det er nå 15 år siden en relativt ung bilmekaniker ved navn Ståle Langørgen etablerte Bilsenteret Fossegrenda. Med godt og hardt arbeid med biloppretting, lakk og verksted vokste også det gode renommet.

-Vi begynte rett og slett å bli litt for mange, både ansatte og kunder, i Fossegrenda, smiler Ståle. Han ble oppmerksom på at et lastebilverksted på hjørnet av Lundemobakken og Industriveien på Heimdal avvikles, og tomta selges. Langørgen kjøpte Lundemobakken 5 AS og etablerte samtidig Bilsenteret Heimdal. Han er involvert i annen eiendomsutvikling i tillegg, men har nå ingen planer om å utvide med enda et bilsenter i Trondheim.

STÅLE LANGØRGEN Ståle Langørgen (43) har bygd opp en omfattende virksomhet innen bilfag og eiendom. Bilsenteret-firmaene omsetter for 24 millioner kroner.

-Jeg har ingen plan om det nå, men jeg skal ikke utelukke det helt heller, forklarer Langørgen. God service må til Langørgen er opptatt av at kunder skal føle seg velkomne. Det første man ser når man kommer til Bilsenteret Heimdal er et stort «Velkommen» over inngangsdøren.

SERVICE Tommy Langørgen i bakgrunnen tar en vask og puss på bilen før den kjøres ut til kunden.

–Det er viktigs å møte kundene med et smil, understreker han. I tillegg synes jeg det er avgjørende å høre på hva kunden har å si og bli enige om hva som skal gjøres.

–Vi tar vare på dekkene og oppbevarer de for deg slik at dekkene er klare til sesongskifte, forklarer Langørgen. Feil temperatur kan nemlig gjøre skader på bildekk. -Ved oppbevaring i feil temperatur kan dekkene svekkes drastisk i kvalitet, forklarer han. Dekkhotell er noe som passer for alle. Likevel er det en fellesnevner for en stor del av kunder som benytter seg av tilbudet. -De som bor i leilighet eller andre boliger uten stor garasje og mye oppbevaringsplass setter stor pris på dekkhotell, forklarer Langørgen. Når vårsolen kommer merker Langørgen og øvrige ansatte ved Bilsenteret at folk starter å forhøre seg om mulighetene for dekkhotell-oppbevaring når de nå skal skifte til sommerdekk. –Sesongen for sommerdekk er absolutt rett rundt hjørnet nå. Da blir det travelt! Sier han.

Midt i smørøyet
-Vi ligger midt i smørøyet mellom Tiller og Heimdal. Bilsenteret tilbyr alt man kan trenge, fra EU-kontroll til service av air condition, fortsetter Ståle Langørgen. –Foruten dekkhotell er skifte av dekk og EU-kontroll viktige deler av virksomheten vår. El-oppdatert Langørgen kjører selv Tesla, og er svært opptatt av bil. Han tror bare flere og flere nordmenn, særlig trøndere, vil kjøpe EL-bil.

–Vi har vært på flere kurs når det gjelder EL-biler. Der har vi mye kompetanse, forklarer han. Senteret i Fossegrenda er i tillegg et karosseri- og lakkverksted.

–Kommer du som kunde hit med skader på bilen din, bringer vi den til Fossegrenda og tilbake. Bilsenteret er lett tilgjengelig og synlig mellom Heimdal Kunstforening og Prima i Lundemobakken.