Støtter idrettsutøvere med ny bil

SATSER: Peter Strøm er keeper på Nidaros Hockey, og har et mål om å spille i den øverste ligaen i Norge (Foto: Nidaros Hockey).

Møller Bil Trondheim AS tilbyr gunstig leasingavtale til unge idrettsutøvere. For hockey-spiller Peter Strøm betyr egen bil at han kan bruke mer tid på trening og mindre tid på bussen.

 Av Renate Brødreskift

 Den 23 år gamle Nidaros Hockey-keeperen fikk bilen i begynnelsen av desember i fjor, og har med det fått en enklere treningshverdag. Nå slipper han å ta hensyn til bussavganger for å rekke hockey-treningene.

– Vi trener ofte rett etter jobb, og nå vet jeg at jeg kommer meg på trening i rett tid. Jeg slipper å legge opp dagen etter bussen, og kan fokusere mer på idretten, sier Peter, som jobber i midtbyen, trener på Leangen og bor på Charlottenlund.

Splitter ny bil
Hockey-spilleren er med i et samarbeid med Volkswagen Møller Bil Trondheim, der forhandleren leaser ut en spesiallaget utgave av den splitter nye Volkswagen Polo til unge idrettsutøvere som satser innen sin idrett. Takket være avtaler med leverandører på dekk, forsikring, finansiering og service, kan forhandleren lease ut Toppidrettsbilen til en pris som er fornuftig for unge idrettsutøvere som gjerne studerer eller jobber deltid.

SAMARBEID: Toppidrettsbilen er et samarbeid mellom Volkswagen Møller Bil Trondheim og unge idrettsutøvere i byen. Hockey-keeper Peter Strøm (t.v.) og Volkswagen-selger Niklas Unger Nilsen.

– Vi ønsker å være med å bidra til at de som ønsker å satse innen sin idrett får mulighet til det. Fra man er 16 år og til man blir 18 og skal ta lappen, er det ikke mange som har råd til egen bil. I stedet for å ta over en gammel bil med uforutsette kostnader og dårlig sikkerhet, kan man lease det som er en sponset bil fra oss, sier Volkswagen-selger og ansvarlig for prosjektet Niklas Unger Nilsen.

Tre tusen i måneden
Han forteller at man betaler 2990 kroner i måneden for å lease bilen. I tillegg kommer et engangsinnskudd på 17 500 kroner.  Serviceavtale er inkludert, slik at de eneste øvrige utgiftene man har med bilen er forsikring, bensin og bomavgift. Når leasingavtalen er utgått om tre år, slipper den som leaser å ta jobben med å selge bilen, og man vil heller ikke få noe verditap på bilen.

– Tre tusen kroner i måneden er en kurant sum. Bil er jo en utgiftspost, men her har jeg alt inkludert, sier Peter.

Synliggjør idrettssatsing
Per i dag er det tre toppidrettsbiler som kjører på trønderske veier, og ytterligere tre biler er bestilt. For forhandleren er det viktig både å få markedsført bilen og få synliggjort at de satser på idrett.

– Det er jo en fordel for oss at folk legger merke til bilen på veien. Vi ønsker å vise utad at vi er interessert i idrett og å få markedsført Volkswagen Polo og toppidrettsbilen, sier Niklas Unger Nilsen.

Forhandleren vil gjerne komme i kontakt med flere unge idrettsutøvere som satser, særlig innen idretter som langdistanse skøyter og sykling.

– Det kan være innen alle idretter, men det må være noen som ønsker å bli noe og som har et mål, sier bilselgeren.

For Peter sin del er målet og nå så langt som mulig innen ishockey, nemlig den øverste ligaen for ishockey i Norge.

– Jeg satser på hockey. Det er det jeg synes er artig, og det jeg bruker all fritiden min på, sier han.