Lokale unggutter til Nordisk mesterskap

Erland Tangvik, Andreas Fossli og Even Kvalvær poserer sammen med en fornøyd landslagssjef, italienske Sergio Gargelli, under treningssamling i Oslo, november 2017.

Skal representere Norge i Nordisk mesterskap i Stjørdal i desember.

Da Norges futsallandslag gjennomførte sin siste treningssamling før Nordisk mesterskap på hjemmebane var det med 3 unggutter fra Utleira i troppen. Kort tid etter treningssamlinga fikk samtlige den hyggelige beskjeden om at de var tatt ut i troppen som skal representere Norge i Nordisk mesterskap i Stjørdal 5.-9. desember.

Tre av tyve utvalgte
Andreas Fossli (20) var med allerede i fjor, da Norge møtte Sverige, Danmark, Finland og Grønland til 4 kamper i Skövde, Sverige. Nå får han selskap av keeper og barndomskamerat Erland Tangvik (20) og Even Rogstad Kvalvær (18) til årets turnering mot de samme motstanderne på hjemmebane. De tre ungguttene er dermed tre av Sergio Gargellis 20 utvalgte til mesterskapet.
På klubbnivå hører guttene til i Utleira futsal, som i år debuterer i NFFs eliteserie etter to år i 1. divisjon. På Utleiras futsallag spiller de sammen med blant andre landslagskaptein Morten Ravlo, Jonas Wiseth og Eirik Valla Dønnem, som har vært faste innslag i landslagstroppen de siste årene, og er å regne som sikre kort i landslagstroppen. I tillegg til de tre etablerte og de tre unge er også Erlend Vie tatt ut til mesterskapet, slik at også han har muligheten til å debutere med flagget på brystet.

Fra Utleira og Strindheim
Mens Even Kvalvær er Utleira-gutt fra barndommen har Erland og Andreas vokst opp med fotball i Strindheims aldersbestemte lag. I fjor var de tre sentrale brikker da Utleira kvalifiserte seg til eliteserien gjennom playoff i Oslo, og i år er de enda mer sentrale brikker på et Utleira-lag som fikk en knallstart i eliteserien med å slå fjorårets sølvmedaljevinner Vesterålen 5-2 og opprykkskollega Nord/Sprint 4-1 foran rundt to hundre tilskuere hjemme i Utleirahallen.
Før Nordisk mesterskap sparkes i gang i Stjørdalshallen venter imidlertid oppgjøret mot byrival Vegakameratene, som til tross for at navnet indikerer tilhold et annet sted, holder til i Trondheim. Kampen spilles i KVT-hallen søndag 26. november kl. 13, og det vil uten tvil bli et spesielt oppgjør for mange, ettersom både Tangvik og Fossli tidligere spilte for klubben, mens Utleiras hovedtrener Kai Bardal var hovedtrener for Vegakameratene fra 2008 til 2015.

Kai Bardal er fornøyd med utviklingen til de tre unge spillerne.

– Veldig artig
Even Kvalvær har følgende å si etter sin første landslagssamling:
– For det første er det veldig artig å få muligheten til å være med på samling med de beste i landet. Sergio Gargelli er uten tvil en person med enorm kunnskap om futsal, og jeg håper å ta med meg mest mulig fra samlinga tilbake til hverdagen i Utleira.
Trener Bardal har følgende å si om sine tre unggutter:
– Dette er unge spillere som allerede har spilt futsal i flere sesonger og har et godt fundament for å lære seg å spille på en internasjonalt bærekraftig måte. De er fremdeles unge, men blokkerer skudd og håndterer hektiske kampsituasjoner som voksne menn. Om de fortsetter å jobbe hardt vil de være sentrale brikker på landslaget i årene som kommer.

For ordens skyld: Utleiras hovedtrener Kai Bardal er også med som assistenttrener på landslaget.