Åpner butikk nummer to på Lade

I desember åpner Røskaft Kjøkken Studio sin butikk nummer to i Haakon Magnussons gate, rett ved siden av City Lade. Bildet er av et kjøkken fra merket Crown, som Røskaft fører.

I desember åpner Røskaft Kjøkken Studio sin butikk nummer to i Haakon Magnussons gate, rett ved siden av City Lade.

Av Renate Brødreskift
I april i år åpnet kjøkkenforhandleren en stor butikk i Håkon Magnussons gate 14-16, og nå er det lokalet vegg-i-vegg som snart står klart til å huse det som i følge daglig leder og eier i Røskaft Kjøkkenstudio Petter Røskaft blir et unikt kjøkkenkonsept i Midt-Norge.

Showroom
– Vi har brukt mye tid de siste årene på å finne ut hva Trondheim mangler. Etter å ha reist rundt på kjøkkenmesser i Milano og Köln, endte vi opp med det engelske kjøkkenmerket Crown, som er et kjøkken som brukes mye i engelske­ interiør- og kjøkkenprogram på TV, sier Petter.
Han er for tiden i full sving med å gjøre klart det nye showroomet på Lade, der de skal vise frem to serier fra det engelske merket; en landserie og en moderne serie.
– Det blir engelsk landkjøkken og en råmoderne serie. Crown er knallsterke på moderne design, med tøffe overflater som er fra det helt matte til det superglossy. Du ser ikke fingermerkene på grunn av at overflaten er dekt med akryl, sier Petter engasjert.

KJØKKENFAMILIE: Petter Røskaft og sønnen Øyvind Røskaft er henholdsvis tredje og fjerde generasjon Røskaft som driver Røskaft Kjøkken Studio i Trondheim.

Frittstående forhandler
I 1995 etablerte han Røskaft Kjøkken & Interiør AS i Kongens gate 51 sammen med kona Hanne. I dag styres de fire, snart fem, Røskaft­-butikkene i landet gjennom selskapet Rki Holding AS, som eies av Petter og Hanne. Det var imidlertid Petters bestefar Arnold Røskaft som startet familiebedriften i 1927, da med salg av kull, koks, ved og fyringsbriketter. Utover 60- og 70-tallet endret bedriften retning, og begynte å selge hagemøbler, manila­møbler, bildekk og flis. Deretter ble det kjøkken, og i dag er Røskaft den største frittstående kjøkkenforhandleren i landet. Petter sier målet er å skille seg ut fra de andre store kjøkkenkjedene når det gjelder utvalg og service.

Fra Drømmekjøkkenet til Huseby
– Andre store norske kjøkken­butikker har samme eiere, og det vil jo si at utvalget er ganske likt. Det er de samme dørene og de samme skuffene. Vi skal være størst på utvalg, og alle vet at de får topp service og kvalitet når de kjøper et kjøkken fra Røskaft, sier han.
I fjor høst avsluttet Røskaft et 44 år langt samarbeid med den svenske leverandøren av Drømme­kjøkkenet, og avviklet samtidig avdelingen på Heimdal. Nå satser forhandleren på kjøkken fra norske Huseby, og har bygd opp en egen Husebybutikk på Lade for å få vist frem bredden i sortimentet.
– Huseby er det desidert beste kjøkkenet i bransjen, og er for eksempel den eneste kjøkkenprodusenten som bruker finér i skrogene i skapene sine. I Signatur-serien brukes heltre i skuffene, og de maler, beiser og lakkerer overflatene på en helt spesiell måte. Så har de en rimelig serie som vi også selger, forklarer Petter.

Valgfrihet
Han mener norske Huseby og engelske Crown er to merker som utfyller hverandre. Det kundene ikke finner i den ene butikken, kan de finne i den andre.
– Man kan jo spørre seg hvorfor vi legger to kjøkkenbutikker vegg-i-vegg. For oss er det viktig at kundene kommer inn her og føler at de har et reelt valg. Crown er noe helt nytt i Norge, og det er jo klart at vi er veldig spente. Vi vet at dette kommer til å skape mye oppmerksomhet, sier han.

SHOWROOM: Butikk nummer to på Lade blir et showroom for det engelske kjøkkenmerket Crown Imperial.

– Krem beliggenhet
Han begrunner etableringen på Lade med nærhet til kundene og større tilgjengelighet. Ved å åpne dørene til den nye butikken i desember, håper han å trekke kunder som tar julehandelen hos naboen City Lade.
– Det her er jo en krem beliggenhet. Her er det folk, her er det kunder, og her ligger vi lett tilgjengelig. Med de reguleringene vi er forespeilet når det gjelder å komme seg inn og ut av byen, er vi nødt til å endre kulturen vår, sier Petter, men understreker at butikken i Kongens gate 51 fortsatt skal være forhandlerens hovedsete.
– Jeg er jo byentusiast, og synes det er tragisk at det pulserende handelslivet i midtbyen blir truet. Lokomotivet vårt er i Kongens gate, og vi håper jo trønderne fortsetter å bruke midtbyen og setter pris på å ha en 700 kvadratmeter stor kjøkkenbutikk et par hundre meter fra torget, sier han.

NYTT SELGERTEAM: Carina Horgen (t.v.), Ann Mari Jonassen, Petter Røskaft, Frank Blix og Linn Marie Larsen skal selge kjøkken fra norske Huseby og engelske Crown fra de to butikkene på Lade.

Starten på et generasjonsskifte
Det er Petters sønn Øyvind Røskaft som er avdelingsleder på Lade, og med seg på laget har han fire kjøkkenselgere. Øyvind kom inn i familiefirmaet i januar 2016 etter å ha jobbet som selger i bilbransjen. Petter påpeker at det ikke er snakk om noe generasjonsskifte i familiebedriften enda, selv med fjerde generasjon Røskaft med på laget.
– Jeg skal være med Øyvind helt til tiden er moden for at jeg skal gå ut. Øyvind tok selv beslutningen om at han ville være med og videreutvikle dette, og han er en fantastisk selger og relasjonsbygger. Vi har nok kanskje startet på et generasjonsskifte, men om det tar fem år eller åtte år, vet vi ikke. Jeg vil i hvert fall ikke være noen hemsko, sier Petter.

Forplikter
Han legger ikke skjul på at det å være forbundet med Røskaft-navnet forplikter, både for ham selv og for de ansatte. Derfor er det viktig for ham å bygge opp et godt selgerteam.
– Det handler om å finne de rette mennesketypene som liker kundene. Vi stresser ikke selgerne så mye med tanke på budsjett, for det er viktigere at det de selger blir ordentlig. Det er bedre å selge syv kjøkken der kundene er fornøyd, enn 14 kjøkken der kundene er misfornøyd. Og skaper man trivsel på arbeidsplassen, kommer også resultatene. Det er kanskje derfor vi har lyktes så bra. Vi har fått laget til å fungere, sier Petter Røskaft.