«Strinda den gang da»: Årboka snart ute i butikkene

Leder i Strinda historielag, Jan Åge Habberstad, venter spent på at årboka skal komme fra trykkeriet.

Leder i Strinda historielag, Jan Åge Habberstad, venter spent på at årboka skal komme fra trykkeriet.

STRINDA: 2016-utgaven av årboka lanseres 16. november.

– Nå er den i trykken, men fra og med den 16.november er det mulig å få tak i årets utgave, forteller leder for Strinda historielag Jan Åge Habberstad, og viser stolt frem førstesiden av årets «Strinda den gang da».

Strinda historielag har 20-års jubileum i år. For historielaget er det viktig å få gitt ut årboka hvert år: – Det har vi klart siden 2001, forteller Habberstad. Medlemstallet i historielaget har økt jevnt og trutt. – Dette tror jeg er fordi mange pensjonister gjerne vil ha noe å engasjere seg i. Og det er ikke noe å si på viljen til å bidra.

20 utsalgssteder
Årboka blir å finne på 20 utsalgssteder, blant annet i bokhandelen på Valentinlyst senter.

– Og det vil være mulig å bestille boka direkte hos historielaget også. Men skal den sendes i posten kommer det et portotillegg på sytti kroner. Habberstad vil ikke røpe så mye om innholdet i årets bok. Det er 151 sider med interessant lesestoff kan han forsikre.

– Mye spennende, og boka har en sak som bekrefter eller avkrefter ryktet om at det er avslørt en fluktrute fra Rinnanhuset på Singsaker ned til jernbanetunnelen som starter på Stavne/Lerkendal. Ellers er det godt lesestoff både fra fortid og nåtid, sier han.