Fargerike Reinaas med 2017-kolleksjonen: – Rød er lidenskapens farge!

RØDT ER SÅ MANGT Ellen Hoel hos Fargerike Reinaas viser fram tapetprøver og den nye inspirasjonsbrosjyren for årets farge - rød.

RØDT ER SÅ MANGT Ellen Hoel hos Fargerike Reinaas viser fram tapetprøver og den nye inspirasjonsbrosjyren for årets farge – rød.

HEIMDAL: I fjor var den rosa. Året før var den oransje. Tidligere har det vært både blågrønt og lilla. 8. november lanserte fargehandel-kjeden Fargerike rød som Årets Farge 2017.

Av Stig O.H. Larssen

– Vi ser i mote- og interiørverdenen at det går mot rødt. Det sier Ellen Hoel hos Fargerike Reinaas på Heimdal, som samtidig kan kunngjøre at Fergerike-kjeden har valgt akkurat den fargen som “Årets farge 2017”.

Det betyr at det settes ekstra fokus på “lidenskapens farge” i tiden fremover og inn i neste år.

– Fargerike er tidlig ute med å fange opp trendene, slår Ellen fast.

UTSTILLING Ellen Hoel har laget en utstilling i butikken som viser noen av de mange spennende mulighetene for fargesammensetninger med rødt som basis.

UTSTILLING Ellen Hoel har laget en utstilling i butikken som viser noen av de mange spennende mulighetene for fargesammensetninger med rødt som basis.

Rødt er så mangt
– Tapeter, maling og endog gulv i form av vinyl eller tepper er utmerket for å bygge opp et miljø med basis i det røde, mener hun, –men husk at rødt er så mange ting. Det finnes litt blekede rødtoner som i en gammel hytte eller en ullgenser. Litt heftigere rød for de store kontrastenes skyld. Vi har østeninspirert rød som er  dypere, man kan kanskje si litt krydret, – og storbyrød! Litt gråere, muligens.

Mye å supplere med
–Med rød som basis er det en uendelighet av supplerende farger som passer godt, sier Ellen Hoel, – gult, burgunder, oransje, blått.

Personlig stil
– Vi synes å merke at folk blir flinkere til å bruke farger til å skape sin egen stil og kanskje også speile personligheten sin bedre på den måten, mener hun.

–Men vi er heldigvis forskjellige, smiler Ellen. For noen er det døden med eggehvitt!