Spreke seniorer ønsker seg flere treningskamerater

Glade seniortrimmere er Per Karsten Aune, Agne Prytz, Knut Krogshus, Bjørn Jervan og Tor Aalberg.

Glade seniortrimmere er Per Karsten Aune, Agne Prytz, Knut Krogshus, Bjørn Jervan og Tor Aalberg.

STRINDA: Et rimelig og sosialt treningsalternativ!

Herretrimmen på Strindheim har en lang historie. I glanstiden tidlig på 80-tallet var det 3 puljer som fylte gymsalen på Strindheim skole. Etter som årene gikk, dabbet det sakte men sikkert av. Konkurransen fra mer moderne treningssentra slo ut den mer primitive skolegymnastikken med bøy og tøy og lett kondisjonstrening. Nå har herretrimmen skrumpet inn til et dusin pensjonister som møtes til en knapp times lett svettis hver torsdagskveld.

Oppmann Jahn Hassel ønsker flere medlemmer.

Oppmann Jahn Hassel ønsker flere medlemmer.

Veteraner i gamet
– Vi starter og slutter med noen minutters ballspill, før vi går over til «gammeldags» gymnastikk til glede for muskler, ledd og kondisjon. Det forteller instruktør Tor Aalberg, som har holdt på med dette i 23 år nå.

Per Karsten og Jahn har fartstid fra tidlig 80-tall og er for veteraner å regne. Gjennomsnittsalderen har økt jamt og trutt. Nå er vi for seniortrimmere å regne.

– Troppen er skrumpet til et knapt dusin glade trimvenner som samles i hyggelig trimfellesskap. De eldste er straks 80 år, men det syns knapt etter årevis med gladtrim. Nå trenger vi påfyll av nye deltakere, påpeker Tor.

– Vi har god plass i gymsalen på Eberg skole og mye å tilby nye deltakere. Vi driver ikke hardere enn at de fleste seniorer tåler det godt. Med på lasset får du også et sosialt miljø som tar vare på hverandre. Vi møtes også utenfor gymsalen. Sesongen avsluttes høst og vår med gratis pizza i Tyholt-tårnet. I tillegg har vi en årlig trimfest. Da har vi med oss damene våre.

Rimelig tilbud
I motsetning til dyre trimstudiotimer er Herretrimmen omtrent gratis. Du betaler kun 200 kroner for hver sesong, men de pengene får du igjen i form av gratis pizza og tilskudd til trimfesten.– Synes du dette er attraktivt som alternativ til sofaen og TV-sittinga, er du hjertelig velkommen til prøvetime hver torsdag kl 21.00, sier Tor.

– Tidspunktet kan kanskje synes ubekvemt. Det skyldes at det er kamp om å få hallplass i Strindheimområdet. Strindheim idrettslag fordeler halltidene. Barne og ungdomsidretten går foran, som rimelig er. Derfor er vi glad til for en sen kveldsstund med hyggetrimming. Du venner deg fort til det. For å bli med oss trenger du ikke gjøre annet enn å møte opp. Det er ingen krav om medlemskap i Strindheim idrettslag eller til hvor du bor i byen.

Vi oppfordrer interesserte seniorer til å melde seg!
Vil du vite du mer, ta en telefon til Tor på 913 37 206.