Ønsker å levere lokal mat på døra di

Arne Brimi, Erik Lidahl og Arne Hjeltnes i Mattid satser på matkasser med lokale råvarer. Lanseringen av det som etter hvert skal bli et landsdekkende tilbud, skjer i Trondheim.

Arne Brimi, Erik Lidahl og Arne Hjeltnes i Mattid satser på matkasser med lokale råvarer. Lanseringen av det som etter hvert skal bli et landsdekkende tilbud, skjer i Trondheim.

STRINDHEIM: Brimi og Hjeltnes frir til sultne trøndere.

Av Jan-Are Hansen

Mattid heter det nye konseptet til Arne Hjeltnes og Arne Brimi. Fra Strindheim skal de ta opp kampen om å levere matkasser på døren til sultne trøndere.

Godt Levert og Adams Matkasse – du hør sikkert hørt navnene før. Å få råvarer til ukens middager levert rett hjem, har blitt populært på bare få år. Brimi og Hjeltnes har imidlertid sammen med
trondheimsmannen Erik Lidahl, staket ut en egen kurs for Mattid.

– Konkurrentene våre kjører alt ut i landet fra et stort senter i Oslo. Vi skal derimot i stor grad benytte oss av lokalproduserte matvarer, sier Brimi og Hjeltnes til Bydelsavisa Strinda.

Begynner med trønderne
Og det er satsingen på kortreiste kvalitetsmatvarer som er unikt ifølge trioen. Tanken er å etablere en rekke distribusjonspunkter over hele Norge og fylle matkassene med lokalproduserte godsaker.

Og startskuddet for hele konseptet skjer Trøndelag

– Hvorfor begynner dere med trønderne?

– Vi fant ut det var et utmerket utgangspunkt for å teste markedet. Det er en utrolig flott matkultur her, understreker Hjeltnes.

Brimi er helt enig.

– Også har dere fantastiske råvarer, legger kjendiskokken til på velkjent Vågå-dialekt.

Konkurrentene våre kjører alt ut i landet fra et stort senter i Oslo. Vi skal derimot i stor grad benytte oss av lokalproduserte matvarer.

Lokale ingredienser
Konseptet fungerer i utgangspunktet ganske likt de eksisterende løsningene som finnes. Man går inn på mattid.no og bestiller den matkassen man ønsker. Per i dag tilbyr de fire forskjellige løsninger – student, singel, duo og familie.

– Når får de første kundene maten sin levert?

– Fra mandag 24. oktober begynner vi utkjøring til kundene i Trondheim og Trøndelag, forklarer Lidahl til Bydelsavisa Strinda.

Det er det tidligere ICA-bygget rett over gata fra Sirkus Shopping som blir den trønderske basen. Hit skal de hente inn kortreiste herligheter fra Trøndelag.

– Vi kommer til å bruke lokale ingredienser så langt det lar seg gjøre, men det er klart at noe innholdet i matkassen må vi hente fra andre deler av landet, påpeker han.

Stort marked
Det er i dag omlag 1, 8 millioner husstander i Norge. 60 000 av disse får jevnlig tilkjørt matkasser. Lidahl mener markedet er stort og langt fra mettet. Han understreker igjen betydningen av den lokale forankringen.

– Andre som leverer matkasser, pakker og sender ut til hele landet fra én by. Det blir ganske mye transport. Vi har fokus på lokalt forankret matkultur levert på døra, og så er vi opptatt av hvordan matproduksjon påvirker miljøet. Vi prøver også å ta hensyn til innpakning og frakter kun det vi må, forklarer Lidahl som særdeles glad for å ha fått med seg kokken Brimi på laget som kvalitetssikring.

– For meg er det viktig at vi satser på den fantastisk rike og lokale matkulturen som finnes i hele det langstrakte landet vårt,avslutter Brimi.