Åpner Trondheims første klatrepark

TRONDHEIMS FØRSTE KLATREPARK: Førstkommende fredag kl. 10 åpner byens første klatrepark på Rotvoll. Daglig leder Jørn halvorsen og Victoria Scram kan love høytsvevende opplevelser for hele familien.

Rotvoll: Frister med 7 forskjellige løyper og 14 zip-lines i landets mest bynære klatrepark.

Av Jan Vestre
Etter flere års planlegging kunne byggingen av Trondheims første klatrepark starte opp like før sommeren. Men allerede før den første vaieren var blitt strukket begynte bestillingene å tikke inn.
– Jeg følte vi ganske raskt ble en «snakkis» på sosiale medier. Det var tydelig at dette var noe mange hadde gått og ventet på. Responsen har rett og slett vært helt enorm, forteller Jørn Halvorsen som er daglig leder for den nye klatreparken.

Klatreparken
Klatreparken som strekker seg over to skogsområder på Rotvollhaugen og Fykhaugen har syv løyper av varierende lengde og vanskelighetsgrad. Løypene er fargemerket og har forskjellige høydekrav.
– Den oransje løypa er for de helt minste. Her er man ikke høyere opp enn at mor eller far kan gå ved siden av og holde barnet i hånden. Svart er den desidert tøffeste løypa. Her bør man være i god fysisk form og ha noe erfaring fra før, forklarer Halvorsen som selv har 25 års klatreerfaring blant annet fra Forsvaret.
Klatreparken har også 14 zip-lines hvor flere garantert vil gi et skikkelig sug i magen.
– La meg si det slik – du merker «Tarzan-hoppet» vårt uansett hvor tøff du er, smiler Halvorsen.

«Jeg følte vi ganske raskt ble en «snakkis» på sosiale medier. Det var tydelig at dette var noe mange hadde gått og ventet på. Responsen har rett og slett vært helt enorm.»

Turområde
I likhet med de fleste andre klatre­parker har man også på Rotvoll lagt opp til en ordning med dagskort hvor man betaler etter høyde. Halvorsen forteller at klatreparken også vil være åpen for de som selv ikke har tenkt seg opp i trærne.
– Her er det fri inngang. Det er kun de som skal klatre som betaler, så her kan man godt legge søndagsturen uten å tenke på at det skal koste noe. Etter at vi begynte å rydde området for kratt har Rotvollhaugen blitt et utrolig flott turområde.
Halvorsen forteller at klatreparken enn så lenge ikke har lagt opp til noe servering.
– I og med at vi ligger såpass nære byen så har dette vært helt bevisst. Derfor er det helt greit å ta med egen mat og drikke. Vi har imidlertid sørget for gode toalettfasiliteter.

SYV FORSKJELLIGE LØYPER: Klatreparken på Rotvoll vil ha syv forskjellige løyper av varierende lengde og vansklighetsgrad.

Åpningstider
Klatreparken tar i første omgang sikte på å holde dørene åpen ut oktober. Åpningstiden vil på lørdager og søndager være fra klokken 10 til 18. På hverdager vil parken kun være åpen for diverse gruppearrangement.
– Flere dager er allerede fullbooket. Pågangen fra bedrifter og privatpersoner har vært stor, forteller Halvorsen som legger til at man ved ulike arrangement vil sette opp partytelt hvor det vil være enkle kokemuligheter.

Leste du: Ranheim friidrett lykkes der mange sliter

SIKKERHET: Alle klatreapperatene er godkjent av Statens Jernbanetilsyn og vil kontrolleres årlig. Her er tester Victoria Scram ut en av løypene på Rotvoll.

Høyt og Lavt
Det er selskapet Høyt & Lavt Trondheim AS som står bak klatreparken. Hovedaksjonær er Høyt og Lavt Eiendom AS som fra før har etablert 10 andre klatreparker landet rundt.
Grunneier Øvre Rotvoll AS er inne med en eierandel på 30%. Det samme er Halvorsens eget selskap Maejs AS.
Med seg til å drive klatreparken har Halvorsen som selv har 25 års klatreerfaring hentet inn klatreentusiast Victoria Skram fra Trondheim. I tillegg er det ansatt en rekke instruktører.
– Sikkerheten står i høysetet. Alle som skal klatre må gjennom et obligatorisk sikkerhetskurs med en av våre instruktører. Ute i de forskjellige løypene vil det også gå folk å følge med. Skulle det oppstå ett eller annet vil man få hjelp umiddelbart.