Strindheim til topps i Norway Cup

VINNERJENTENE: Pokal, medaljer og stolte Strindheim-­jenter etter finale­seieren på Ekebergsletta.

Strindheim farget Ekebergsletta blågul da klubbens J16-lag gikk helt til topps i verdens største fotballturnering. En alle tiders fotball­uke endte med seier og gedigen pokal i den TV2-sendte finalen.

Tekst: Arne Morten Rolseth

Strindheim-jentene leverte solid fotball gjennom hele turneringen og imponerende 46-3 i målforskjell på ni kamper. Likevel var det nervepirrende øyeblikk underveis, som da semifinalen mot Herd fra Ålesund måtte avgjøres med straffesparkkonkurranse.
– Disse jentene er vinnerskaller som gir alt i hver kamp. De løper masse og i tillegg er de gode og trygge med ball. Vi er solid defensivt og slipper kun inn tre mål gjennom hele uka, samtidig som vi skaper masse sjanser og scorer vel nesten 50 mål tilsammen, smiler trener André Vikaune.
På veien til finalen slo Strindheim sterke jentelag som Kolbotn, Elverum, Tynset og Herd.
I gullkampen mot Giv-Akt fra Kristiansand var Strindheim best fra avspark til slutt, og vant fortjent 3-0 etter mål av Emilie Bragstad, Erika Angell Haugen og et selvmål.
– Jeg tør si at vi hadde full kontroll på motstanderen i finalen. Vi fikk sett dem i kamp og visste hva de kom med. Jentene løste det taktiske meget godt, i tillegg til at den store finalebanen passet oss perfekt, sier Vikaune.

– Fantastisk opplevelse
Strindheim-laget, med fem spillere som vant J14-klassen i Norway Cup i fjor, hadde god tro på sterke resultater på Ekeberg­sletta. Men at det skulle ende med den aller største pokalen hadde ingen regnet med.
– Vi dro nedover med to lag og over 30 spillere – en fantastisk jentegjeng med meget godt samhold hvor alle støtter hverandre og passer på at alle har det bra. Finalen ble en fantastisk opplevelse med flott ramme, et minne for livet for hele laget, sier trener Sigbjørn Strømsnes.

PS. Er du jente-/damespiller på jakt etter lag å trene med i høst? Ta kontakt med André Vikaune på tlf 952 54 023. Strindheim har plass til enda flere på treningene på Leangen.

Erika Angell Haugen, Renate Hovde, Thea Rolseth og Synne Skogmo med det flotte seierstrofeet.