Prisbelønnet fotograf-par

GULL, SØLV OG BRONSE Kristoffer Wittrup og Hanne Hestø Ness tok hjem både gull-, sølv- og bronsemedaljer i Norges fotografforbunds årlige landskonkurranse 8. april. Vetle på 2,5 måneder prøver å ta en lur på sofaen i bakgrunnen. Plaketten for Kristoffers gull-foto ble funnet frem og plassert på salongbordet for anledningen.

Norske Hanne og danske Kristoffer møttes under fotograf-utdanning ved Medieskolerne i Viborg i Danmark.

Av: Stig O.H. Larssen

Etter en grundig og god 4-årig utdannelse og endt læretid ble begge to ansatt hos Titt Melhuus, og er etablert med nyerhvervet enebolig på Heimdal sammen med sønnen Vetle på 2,5 måneder.

Familie-inspirert
I konkurranse med 183 fotografer og 728 bilder forsynte paret seg ganske så godt premieringsmessig. Familie-inspirert Hanne har en fotointeressert pappa og fikk se mange bilder som inspirerte. Med to fotograf-onkler i tillegg ble løpet lagt. Skolen i Danmark er ansett som en av de beste i Norden.

Titt Melhuus har som krav at deres ansatte skal ha utdannelse på dette nivået. Hanne fotograferer mest portretter, enten det er familier, bryllup, barn eller konfirmanter.

Årets sølvmedalje var for bildet ”Teaparty”, kanskje et litt atypisk bilde for henne, men et som juryen uansett falt for.

TEAPARTY FIKK SØLV Fotografiet av Hanne Hestø Ness er litt utypisk, vanligvis er portretter hennes gebet.

–Jeg fikk bronse i fjor, artig med sølvmedalje i år, sier Hanne.

Reiste til Stuttgart
Arkitektur-interesserte Kristoffer reiste til Stuttgart for å ta det som skulle bli hans gullvinnerbilde – ”Die Onleihe Stadtbibliothek”, gjengitt under til venstre. Han vant dessuten to bronsemedaljer i tillegg. Totalt sett fikk han tredjeplass i hele konkurransen.

DIE ONLEIHE STADTBIBLIOTHEK Kristoffer Wittrup hadde hørt rykter om den flotte arkitekturen i Stuttgarts bibliotek. Sammen med Hanne tok han like godt turen dit og fikk tatt “gullbildet” sitt.

”Det ser veldig enkelt ut, men det er vanskelig å skape et bilde som dette. Alle elementene er til stede, fra fargen på møblene til plasseringen av menneskene. Bildet har en sterk grafisk følelse med en utmerket symmetri og mange detaljer. Et perfekt bilde fra dette miljøet” heter det fra juryen.

Digital hverdag
Alle bilder i kommersiell sammenheng fotograferes digitalt.

–Det er ikke tid til stort annet, sier Hanne, men en gammel Nikkormat i hylla kan tyde på noe annet. Jeg startet digitalt med en Nikon 801, men av egeninteresse har jeg noen ganger gått over til å bruke film også.

–Hvem vet, kanskje det blir et mørkerom i kjelleren her med tida?