Millioner spart med gjenbruk og dugnad

Kattem IL Fotball vel på plass i nytt klubbhus ved Åsheimbanen:

BALL-DAG Hele lørdagen ble det spilt og lekt med fotball på Åsheim kunstgressbane, med det nye klubbhuset som bakgrunnskulisse.

KATTEM: En god handel med Trondheim kommune, iherdig innsats av en gjeng ildsjeler og fremfor alt dugelige doser med dugnadsarbeid, har gitt Kattem IL Fotball et flott klubbhus. Lørdag ble det offisielt åpnet.

Av: Asbjørn Gravås

– Her lever dugnadsånden! Den har spart klubben for hundretusener, kanskje opp mot en million kroner, sier Frode Rømo. Han ble for bare et par uker siden valgt til ny styreleder i Kattem Fotball etter avtroppende Henrik Hernes. Nå benyttet Rømo anledningen til å takke for all den frivillige innsatsen, og særlig berømme de som har ledet dugnadsarbeidet.

LEDER Frode Rømo er nyvalgt styreleder i Kattem IL Fotball.

For den sympatiske sum av fem kroner fikk klubben høsten 2016 kjøpe et åtte år gammelt, 450 kvadratmeter stort barnehagebygg av Trondheim kommune. Like før jul samme år ble bygningsmodulene fraktet fra Sverresborg til den aktuelle tomta ved Åsheimbanen. Drøyt fire måneder senere var gjenoppbyggingen langt nok kommet til at konfirmasjonsselskap kunne holdes i festsalen.

Fagfolk til fagarbeid
Materialer, transport og håndverksarbeid som må utføres av autoriserte fagfolk, har kostet klubben to-tre millioner kroner. Gjenbruken av et hus som Kattem Fotball bare betalte en femkroning for, sammen med alt dugnadsarbeidet under oppføring og innredning, er likevel anslått til å være fem-seks millioner kroner billigere enn et nytt klubbhus prosjektert og bygd fra grunnen av.

I et aldeles strålende april-vær ble den offisielle åpningen av Kattem IL Fotballs klubbhus markert med et heldags program lørdag. Snorklippingen foran inngangsdøra ble besørget av egne krefter: Fatima Abdulsatar, som er kaptein på klubbens Jenter 19-lag, assistert av Ulrikke Loraas-Aas (7).

GODT KLIPPET Fatima Abdulsatar (19) og Ulrikke Loraas-Aas (7) har klippet snora, og styreleder Frode Rømo konstaterer at Kattem Fotballs klubbhus er offisielt åpnet.

Fra Trøndelag fotballkrets var den tidligere RBK-stjernen Christer Basma på plass med et foredrag i Åsheim ungdomsskoles aula.

Ball og kake
Ute på Åsheim-kunstgresset vrimlet det av blåkledte – barn og ungdommer, foreldre og noen besteforeldre. Her gikk det både i organiserte og mer spontane ball-aktiviteter. Et høydepunkt var fotballkampen mellom trenere og jente- og guttespillere i alderen 16-19 år. Inne i klubbhuset var det åpen kafé, med innvielseskake på menyen, selvfølgelig.

Programledere var for anledningen de to som er ansvarlige for driften av huset, Grethe Baardsen og Linda Sund.

DANS OGSÅ 17-åringene Andrea, Sanne og Emilie viser at de kan mer enn å spille fotball. Her klarer de å få mange publikummere til å bli med i dansen.