Byåsen Historielag – årsmøte og medlemsmøte

KAROLINERNE:Bildet er fra Karolinerspelet i Tydal. Karolinerne kommer! er temaet på kommende medlemsmøte i Byåsen Historielag.

BYÅSEN HISTORIELAGPÅ BYÅSEN VIDEREGÅENDE SKOLE:

Årsmøte og medlemsmøte 19. april. Karolinerne kommer! er hovedtemaet på Byåsen Historielags kommende medlemsmøte.

Medlemsmøtet avholdes torsdag 19. april. Det tar til kl. 19, i forlengelsen av årsmøtet en halv time tidligere.

Generalløytnant Carl Gustav Armfeldts angrep på Trøndelag og Trondheim i 1718.
I forbindelse med 300 års markeringen av det svenske angrepet på Trøndelag og Trondheim vil Trondhjem Turistforening holde foredrag om dette dramatiske felttoget i Midt-Norge i 1718-19.

Vi vil følge Karolinere i deres «fotspor» fra den spektakulære innmarsjen nord i fylket til dødsmarsjen over fjellet i Sylan tilbake til Handøl i Sverige.

Det blir hovedfokus på det som skjedde i Trondheim hvor byen var omtrent beleiret. Også den tragiske tilbakemarsjen over fjellet blir gått mer grundig inn i».

JAN HOFSTAD: Autorisert turleder i TT. Foto:TT

Jan Hofstad er autorisert turleder sommer og vinter i TT gjennom mange år og har ledet mange «Karolinerturer» i Sylan og området der hæren dro gjennom Trøndelag.

Andre poster på medlemsmøte-programmet er: • Orientering fra styret • Salg av tidligere utgaver av Byåsminner • Kaffe med noko attåt • Venner, kjente og «medlemsrekrutter» er velkommen • Inngang inkl. kaffe mm kr 100,-