Andreas Aune Aakerli vant klassisk 7,5 km i NM for G16

SEIER: Andreas på topp i G16 Hovedlandsrennet 2018 i klassisk 7,5km.(Foto:Privat)

HEIMDAL: Andreas Aune Aakerli / Heimdal Ski vant Hovedlandsrennet 2018 i klassisk 7,5 km for G16. Hovedlandsrennet (som er å betrakte som NM for 15 og 16 åringer) ble arrangert på Lygna forrige helg (23-25. februar). Det var totalt 254 deltakere i klassen. 

-En gnistrende avslutning sørget for seier til Heimdal-løperen Andreas Aune Aakerli på 7,5 kilometer klassisk. I mål var han 14,2 sekunder foran Johannes Staune-Mittet fra Lillehammer Skiklub, og 18,9 foran bronsevinner Armann Saastad Haugen fra Lyn Ski. Dette skriver skiforbundet.no på sin nettside.

-Jeg har hatt en dårlig sesong, hvor overskuddet har vært fraværende. Derfor hadde jeg ingen annen målsetting enn en plass blant de 20 beste, sa Aune Aakerli der han sto med gullmedaljen rundt halsen.

-Jeg ville ikke ta ut alle kreftene i starten, og på sekunderingsposten etter fire kilometer lå jeg ti sekunder bak teten. Jeg hadde gode ski og fikk svar fra kroppen, og da var det bare å gi bånn gass de siste kilometerne.

Etter målpassering var det ikke flere krefter igjen, men jeg forsto at løpet var bra, og at det kanskje kunne holde til en plass blant de ti beste. Desto større var overraskelsen da det holdt til seier, sier Andreas Aune Aakerli til skiforbundet.no.

Andreas gikk også førsteetappen på Sør-Trøndelag skikrets sitt 1.lag (stafett) og vekslet i tet av totalt 108 lag. Sør-Trøndelags 1.lag ble til slutt nr 5.

Trenerne Per Bjarne Moe og Lars Jenssen i Heimdal Ski følger opp utøverne tett i daglig trening. De forteller at Andreas trener variert. Han driver både terreng- og landevegsykling samt løping på sommerstid. Andreas vant i år Ungdomstrippelen under Birken, det vil si at han hadde sammenlagt beste resultat i ski, løping og sykling. – Dette er nok en utøver vi får se mere til, sier treneren.

 

Heimdal ski- løpere som var med på Hovedlandsrennet. Fra venstre Sture Thoresen, Andreas Aune Aakerli, Eskil Døsvik Moe.(Fot0:Privat)

På Hovedlandsrennet var det tre deltakere fra Heimdal Ski. Sture Thoresen og Eskil Døsvik Moe gikk også gode løp. Det gror godt i skimiljøet på Heimdal. Heimdal Ski har som mål å ha et godt treningstilbud for både yngre utøvere og junior/senior løpere. -Det gode miljøet i Heimdal Ski gjør at utøverne trives og syns det er morro å dra på trening. Her blir alle behandlet likt. Torsdagstreningene avsluttes med sosialt samvær i skihytta hvor det serveres frukt.