Opptil 20 000 ventes til Raw Air-hopprennet torsdag 16. mars: – Bruk beina eller buss til Granåsen

SJEFDIRIGENT Ketil Stene leder mannskapene fra Heimdal politistasjon som skal sørge for grei trafikkavvikling og generelt bra orden under World Cup-arrangementet i Granåsen 16. mars.

SJEFDIRIGENT Ketil Stene leder mannskapene fra Heimdal politistasjon som skal sørge for grei trafikkavvikling og generelt bra orden under World Cup-arrangementet i Granåsen 16. mars.

– Glem bilen! I Granåsen blir det så godt som umulig å finne ledig parkeringsplass før og under World Cup-hopprennet neste torsdags ettermiddag. Publikum gjør klokt i å ta buss eller bruke beina.

Av Asbjørn Gravås – asbjorn@gravas.net

Ketil Stene, lensmann i Klæbu, leder styrken fra Heimdal politistasjon som skal se til at trafikkavviklingen går greit og at publikum oppfører seg ordentlig under vinterens store arrangement i Granåsen. Sammen med arrangørene har politiet lagt planer som skal gi best mulig flyt i trafikken.

– Vi er ikke i tvil om at trafikkavviklingen blir den store utfordringen, sier Ketil Stene til Heimdalsbladet. World Cup-hopprennet i fjor vinter samlet 16 000 tilskuere. Arrangørene regner med minst like stor oppslutning i år.

Flaskehals
Siden i fjor er krysset Kongsveien/Smistadgrenda blitt lysregulert. Siden veien ikke er bred nok til at kjøretøyer kan passere biler som stopper for å svinge av, blir det fort kork. Når trafikken blir
stor her, vil løsningen gjerne være blinkende gult og kanskje manuell dirigering.

– Kunsten er å holde trafikken i bevegelse hele tiden, sier Ketil Stene. Det vil bli satt opp skilter som opplyser bilistene om at det er forbudt å svinge av fra Kongsveien til Granåsen-anlegget og til Shell-stasjonen noen hundre meter lenger nord.

Ekstrabusser
Det mest effektive tiltaket mot trafikkproblemer i Granåsen den aktuelle torsdagen, er at publikummere flest følger henstillingene fra arrangør og politi om ikke å forsøke å nærme seg arenaen per bil. Busskapasiteten vil for anledningen bli kraftig utvidet, så det skal være mulig å reise kollektivt til og fra hopprennet, som starter kl. 17.

– Vi oppfordrer også folk som bor i nærheten av Granåsen, og som kanskje skal kjøre hjem fra jobb i 16-17-tiden torsdag i neste uke, til å finne seg en annen rute enn Kongsvegen forbi VM-anlegget, sier Ketil Stene.

Verdens tøffeste
Årets WC-renn i Granåsen inngår i den nye norske hoppturneringen som er kalt Raw Air og hevdes å være verdens tøffeste. Den ble innledet i Holmenkollen i helga, fortsetter med renn i Lillehammer mandag, i Granåsen altså torsdag og med skiflyging i Vikersund 18. og 19. mars.

Barnas Skidag i Granåsen sist søndag ble en liten generalprøve både for Ketil Stene og hans politikolleger som trafikkdirigenter og ordensvakter, og for noen på arrangørsiden som også har en rolle  i WC-rennet til uken. Onsdag 14. er det World Cuprenn for kombinertløperne.