Hockeyfeber på Leangen

Nidaros U16 i aksjon (Foto: Petter Krogstad)

Nidaros Hockey klubb kan se tilbake på en meget god sesong for sine lag. A-laget var nære på et opprykk til GET-ligaen. U18- laget kom til semifinalen. Og nå er det Nidaros sitt U16 lag som skal til pers.

– Sesongens høydepunkt for denne årsklassen er turneringen Forbundscup, som avslutter årets hockeysesong, forteller lagleder Kari Schei til bydelsavisa.no.

Til Leangen kommer Norges beste hockeylag i aldersklassen U16 til kampen om pokalen for 2017. Nidaros har en 5. plass og forsvare fra fjorårets turnering. Det er tredje året på rad at hockey-miljøet på Leangen er vertskap for turneringen, som er et resultat av engasjement, dugnadsånd og lagspill blant spillere, trenere og foreldre.

Laget trenes av Vetle Dalberg og Roger Hermanstad. Kari Schei og Oddbjørn Øfsti er lagledere og Arild Sundli er materialforvalter.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland - Foto: Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor

Kulturminister Linda Hofstad Helleland – Foto: Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor

Kulturminister Linda Hofstad Helleland dropper finalepucken
Turneringen starter fredag ettermiddag med innledende gruppespill og avsluttes med plasseringsspill søndag ettermiddag. Finalen går av stabelen kl 1700 på søndag i Leangen Arena og finalepucken droppes av Kulturminister Linda Hofstad Helleland. Hun er opptatt av frivilligheten og dugnadsinnsatsen som blir lagt ned i idretten og vil gjerne ha dialog på alle plan.

Det er gratis inngang i Leangen Ishall hele helga. Nidaros U16 spiller sine innledende kamper;

  • Fredag kl 1815 mot Sparta Sarpsborg
  • Lørdag kl 1015 mot Lørenskog
  • Lørdag kl 1745 mot Frisk Asker

Tatt ut til U16 Landslaget
3 av spillene fra Nidaros U16 er også tatt ut til U16 Landslaget som skal spille 6-nasjoners turnering i Fredrikhavn, Danmark, neste helg. Der møter de følgende nasjoner; Danmark, Italia, Sveits, Tyskland og Østerrike. De tre spillerne er:

  • Preben Arntsen
  • Martin Valen
  • Sander Hermanstad

Klikk her for mer informasjon om turneringen på Facebook