-Du får ikke bedre samhold enn hva vi har her på 3T Saupstad

SAUPSTAD: Det er ikke bare nyttårsforsett-trening i januar, Lars Olsen har trent styrkeløft på 3T 5-6 gangerganger i uka i 3 år.

TEKST OG FOTO: Elise Gull Askim

På flere treningssenter i landet er det selfie-forbud i garderoben og det er problemer med litt erting av de som ikke er helt i form. -Her er det ingen mobbing! forklarer han. -Alle løfter hverandre opp og er venner.

Jeg har blitt venner med flere ansatte og noen av de som trener her på fritiden også, legger Olsen til. Olsen har gjennomgått tre nyretransplantasjoner i løpet av livet, likevel er motivasjonen til å trene på topp.

Han er klar for neste sett. Uten å spørre så kommer et annet medlem og hjelper til med å legge vekter på stangen. Det er lett å se at det han snakker om stemmer. Jeg får nesten lyst til å melde meg inn selv, noe lederen for senteret Trond Reitan sier vi kan ordne på flekken. Dessverre flytter jeg tilbake til Oslo i mars, hvis ikke hadde jeg kanskje gjort det. -Begynner du å trene her, så blir du hele året, ikke bare i januar, avslutter Lars Olsen og begynner å løfte.

Gratis trening fram til mars
Trond Reitan er leder for senteret på Saupstad. Den 22. desember startet de en kampanje om gratis trening med fri innmelding og 3T-sekk fram til mars.   Han forklarer at det er mange som

VENTER PÅGANG Leder for 3T Saupstad, Trond Reitan, er klar for å møte flere nye medlemmer.Han forteller at allerede i jula begynte folk å melde seg inn. -Det er mange som trener nå, men det største trykket bruker vanligvis å komme i uke 2, sier han. «Da er det full guffe!».

melder seg inn på grunn av nyttårsforsetter, men han ønsker at de blir så fornøyde at de fortsetter å trene resten av året. Det er ikke bare januar som er den største treningsmåneden.

Reitan understreker at mange starter før. -Det var faktisk en økning i antall besøk på 50% i jula 2017 i forhold til 2016. 3T Saupstad har tidligere hatt færre åpningstider rundt helligdager og søndager, men nå er de åpne hver dag.

 

Noe som gjorde at det ble mer aktivitet i jula. -Vi stenger 23.00 på søndager, legger Reitan til. På nyttårsaften hadde de «zumba-party» for medlemmer i 1,5 time med tre instruktører og full sal. -Det er noe vi ønsker å gjøre mer av i 2018.

Varm velkomst

FORNØYD Matti Kauppila har akkurat signert kontrakt.

Matti Kauppila står i resepsjonen og skal melde seg inn. Han benytter seg av innmeldingstilbudet, men håper at han fortsetter å trene utover året. -Det er noen venner av meg som også trener her, det blir motiverende å trene med en treningskompis, forklarer han.

Han har vært medlem en gang før, og da var han veldig fornøyd, men han ville se om han klarte å spare penger og bruke naturen som treningssenter i stedet. Det gikk ikke like bra, så nå skal han prøve igjen på grunn av det innmeldingstilbudet og ny motivasjon.

-Nå skal jeg og en kompis spille squash, jeg skal også prøve meg på Hot Yoga. Jeg er finsk, så jeg liker badstue, så det tror jeg er noe for meg, sier Kauppila. Han legger til at på yoga kan han jo dra uten treningskompis også.

Spinning for nybegynnere
Reitan anbefaler spinning til nye medlemmer. -Vi har timer som er så korte som 30 minutter, så kan man dra på lengere og mer utfordrende timer etter hvert. Han forklarer at det som er så fint med spinning, er at man kan justere motstand og tempo selv. Derfor er det noe alle kan være med på. -I tillegg så er det enkelt, men man får mye tilbake, sier Reitan.

I tillegg til spinning, som allerede er populært, kommer det en helt ny gruppetime. «Step Move 45» skal ifølge Reitan være energisk time med høy treningseffekt for hele kroppen.
– Man får trent styrke, stabilitet, eksplosivitet i form av intervaller med vektskive. Det er ingen koreografi, så alle kan være med.